Področja dela

Kot coach prehranske psihologije vam lahko pomagam rešiti ali vsaj izboljšati marsikatero težavo, ki nima zdravstvenega izvora; lahko pa sem vam tudi v oporo, če se zdravite v za to namenjenih zdravstvenih ustanovah.

S coahingom lahko spremembe oziroma izboljšanje dosežete pri naslednjih težavah:

 • prekomerna ali prenizka telesna teža
 • prenajedanje
 • “kronične diete”
 • stres
 • (pre)utrujenost
 • (pre)občutljivost
 • zmeda ob poplavi nasvetov na spletu
 • druge s prehrano povezane težave…

Prijavite se v unikaten program Z glavo v želeno telo, ustvarjen samo za vas. Pomagala vam izbrati prave korake, s katerimi boste vstopili v življenje, v katerem boste uživali in na katerega boste ponosni.

V kolikor imate zdravstvene težave, se nujno posvetujte z zdravnikom, saj coaching ni zdravstvena terapija.

Kako vse skupaj izgleda?

Najprej skupaj raziščeva ozadje vaših težav, ki obsega vse od vrste in načina prehrane, do življenjskega stila, vrednot, prepričanj, vplivov okolice in seveda psihološkega ozadja.

Po analizi vzpostavim program, ki je prilagojen vam, vašim potrebam, željam, ciljem, zmožnostim. Kasneje se delo prilagaja vašemu napredku oziroma morebitnim težavam. Pomembno je, da vam program resnično ustreza in da ga uresničujete z veseljem, saj boste le tako lahko v svoje življenje uvedli potrebne dolgoročne spremembe. Te pa morajo biti zasnovane tako, da vas bodo osrečevale in vas motivirale za življenje, kakršnega si želite.

Dejavniki, ki vplivajo na težo in počutje:

 • Eden najpomembnejših dejavnikov je STRES, ki nam onemogoča učinkovito prebavo in presnovo hranilnih snovi; dobra novica je, da se ga lahko naučimo obvladovati
 • KVALITETA HRANE IN RAZMERJE MAKRO HRANIL  (beljakovine, maščobe, ogljikovi hidrati) v vsakdanji prehrani sta bistvena, saj mora telo dobiti dovolj hranil, sicer lahko reagira s stresnim odgovorom
 • Izjemno pomemben je tudi RITEM PREHRANE; obroki morajo biti redni in ob pravem času, ko ima telo največjo sposobnost prebave in presnove
 • TELESNA AKTIVNOST je za hujšanje nujna, saj moramo tvoriti mišice, obenem pa je pretiravanje lahko škodljivo; pomembno je, da v vadbi uživamo
 • HITROST s katero jemo, in OSREDOTOČENOST NA HRANO sta še dva faktorja, ki imata ključen vpliv na to ali bo telo pripravljeno na optimalno prebavo in presnovo
 • TOKSIČNA PREPRIČANJA O HRANI IN TELESU, ki nam jih vsiljujejo mediji, imajo žal zelo velik in negativen vpliv na naše psihofizično počutje
 • Čudovito dejstvo je, da ima UŽITEK izjemno pozitiven vpliv na prebavo, presnovo in seveda počutje
 • Tudi STAROST človeka igra vlogo, saj se prebava in presnova spreminjata; pri ženskah lahko ključno vlogo igra MENA
 • ALERGIJE in PREOBČUTLJIVOSTI so lahko vzrok za neželene kilograme in/ali razlog, da se jih ne moremo znebiti
 • UŽIVANJE “MOČNIH SUBSTANC” (alkohol,  kava, sladkor, zdravila, droge) lahko vpliva na kilograme bolj, kot si morda predstavljate
 • PSIHOLOŠKO OZADJE posameznika  je izjemno pomembno za trajne rezultate (kilogrami kot varnostni sistem, vpliv osebnega življenja, ženstvenost/moškost, nerazrešene situacije iz preteklosti, hranilnost različnih spektrov življenja,…)
 • Našteti dejavniki so najpogostejši, a jih je seveda še več, zato je nujen celostni pristop k hujšanju ali odpravljanju težav

Rušimo mite o telesni teži

Poglejmo si nekaj mitov:

 • trajno lahko shujšam, če izmučim telo s telesno aktivnostjo in če pojem manj kalorij, kot jih porabim
 • popolna dieta obstaja
 • shujšam lahko s pomočjo prehranskih dodatkov, čudežnih tablet, shujševalnih oblačil in drugih pripomočkov
 • z odrekanjem lahko dosežem popolno telo in srečo
 • šele v popolnem telesu bom srečna(en)
 • samo vitka sem lahko ljubljena /samo mišičast sem lahko ljubljen
 • samo popolna telesa so privlačna
 • zdravo telo = vitko telo
 • maščoba v hrani = maščoba na telesu
 • maščoba na telesu je grda in kaže na slabo skrb zase

Dejstvo je, da so omenjeni miti zgolj reklamna kampanja različnih trgovcev, ki služijo na račun obupanih. Niti eden izmed njih ne drži! Zato je za večino ljudi tako zelo težko shujšati in težo tudi obdržati. Nekateri, ki jim to uspe na silo, imajo posledično razne simptome, ki kažejo, da nekaj ni prav. Za resnično spremembo moramo spoznati svojo edinstvenost ter v skladu z njo spremeniti način življenja tako, da bo za nas optimalen.

Pridobitniška narave naše družbe je kriva, da so miti nastali, vendar so za posameznike izjemno škodljivi. Čas je, da se jih znebimo!!

Če želite resnično trajno shujšati, ob tem pa še uživati v svojem telesu in v hrani, se prijavite na brezplačen uvodni pogovor!

Omenjeni miti so prerasli okvire in postali naša toksična prepričanja, zaradi katerih smo konstantno pod stresom – prav stres pa je eden ključnih dejavnikov za to, da ne moremo do želene teže! Mnogi ljudje se bojijo jesti, ne vedoč, da strah pomeni stres, ta pa jim torej preprečuje doseči želeno težo. Zaradi toksičnih prepričanj jemo hitro, brez zavedanja, brez užitka in še v strahu; izpuščamo obroke in se kasneje prenajedamo, preizkušamo dieto za dieto z malo ali brez učinka, ko izgubimo kilograme, jih hitro spet pridobimo, ne zaupamo lastnemu telesu, ob hrani nas obhaja slaba vest,…

Za optimalno telo in telesno težo moramo spoznati svoje telo in mu prisluhniti, jesti zdravo in dovolj, počasi, ozaveščeno, z užitkom; razumeti moramo, zakaj naše telo/um zadržuje kilograme, ki se nam zdijo (ali res so) odveč,… Le tako bomo dosegli svoj optimum.

Hujsanje

S POPOLNO PODPORO COACHA BOSTE SPOZNALI KLJUČNE DEJAVNIKE ZA TEŽAVE Z NEŽELENIMI KILOGRAMI IN JIH OBRNILI SEBI V PRID!

HUJŠANJE ZA TRAJNE REZULTATE

Hujšanje brez diet in brez ekstremne telesne vadbe! 

Zakaj je toliko ljudi, ki jim nikakor ne uspe shujšati? Ali pa shujšajo in se v letu ali dveh spet zredijo? Raziskave so pokazale, da kar 98% ljudi, ki jim uspe shujšati, v letu ali dveh pridobi nazaj vso izgubljeno težo, pogosto tudi kak kilogram več. Je problem v šibki volji? Nikakor ne!

MyEvolution coaching za hujšanje s trajnimi rezultati je zasnovan na dolgoletnih raziskavah vodilne svetovne šole v psihologiji prehranjevanja »Institute for the Psychology of Eating«. Ustanovitelj in direktor šole Marc David je svoje življenje posvetil preučevanju prehranjevanja v vseh pogledih, kot coach psihologije prehranjevanja je svoje metode preizkusil v praksi na najuglednejših ustanovah za hujšanje ter ustanovil šolo, kjer se izobražuje nova vrsta coachev, ki smo usmerjeni v doseganje trajnih rezultatov.

V MyEvolution coachingu za hujšanje s trajnimi rezultati boste deležni izjemne obravnave, kot si je verjetno niti ne predstavljate. Združitev znanj s področij psihologije, nutricionistike, nevroznanosti in life coachinga omogoča izjemen vpogled v posameznika.

HUJŠANJE V SKUPINI

Skupina je namenjena vsem, ki vam neželeni kilogrami povzročajo telesne in/ali psihične težave.

Mediji nas bombardirajo z nemogočimi standardi in za lase privlečenimi metodami hujšanja. Težko ali celo nemogoče je vedeti, kaj je prav in kaj ne. Zato tavamo od ene nedelujoče variante k drugi. Mnogi ljudje s prekomerno telesno težo so ujeti v začaran krog diet, izčrpljujoče telesne vadbe, hujšanja in ponovnega pridobivanja teže.

Osamljenost in žalost sta pogosti spremljevalki prekomerne telesne teže, saj so posamezniki pod vtisom, da je to zgolj njihov problem. Vendar ni tako. Prekomerna telesna teža je svetovni fenomen, je problem družbe, v kateri živimo, zato moramo kot družba zanj prevzeti soodgovornost.

V skupini boste lahko prisluhnili in se odprli drugim, ki imajo podobne težave, se zjokali in nasmejali v varnem in zaupnem krogu tistih, ki bi končno radi srečno zaživeli. Namen skupine je nuditi oporo, ljubezen in pomoč tistim, ki jo potrebujejo.

Skupina deluje pod vodstvom Siene Krušič, coacha prehranske psihologije, ki vam bom skozi kratka predavanja predstavila mnogo zanimivih tem in pomagala narediti ključne korake.

Skozi teme, ki jih bomo obravnavali, boste spoznali, zakaj je tako težko shujšati in seveda, kje se ponujajo rešitve. Prav tako boste tisti, ki ste ujeti v začarani krog jo-jo diet, torej hujšanja in ponovnega pridobivanja teže, to lahko končno prekinili in našli prav trajno rešitev zase. Za vsakogar se najde rešitev in prav za vsakogar je vsaj malce drugačna.

Podporna skupina